NUzakelijk en 7 Ditches TV starten late night talkshow

PERSBERICHT

NUzakelijk en 7 Ditches TV starten late night talkshow

Nieuwe programmering 7 Ditches TV voor 2013/2014 

Amsterdam, 2 september 2013 – NUzakelijk en online televisiezender 7 Ditches TV starten op 3 september met een wekelijkse online talkshow voor de ondernemer: ‘Zakelijk op 7’. 

De late night talkshow wordt iedere dinsdag om 22.00 uur uitgezonden op NUzakelijk. 

Iedere aflevering kent een eigen thema met drie ondernemende gasten. De eerste aflevering op 3 september staat in het teken van Online Zakendoen. Te gast zijn Hubert Deitmers (van den Ende & Deitmers), Kees Schafrat (directeur boekhandel Broekhuis) en Phuong Do (CEO van online startup LayerGloss).

Het programma wordt opgenomen in de Desmet Studio’s in Amsterdam. Direct na de uitzending zijn de afleveringen terug te kijken op http://7dtv.nl/zakelijkop7. 


Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NUzakelijk: “Video-content is erg in trek bij onze maandelijks 700.000 bezoekers. Een online talkshow, te volgen via pc of mobiele devices, is een logische volgende stap.”

De presentatie van het programma is in handen van Ronnie Overgoor, initiatiefnemer van 7 Ditches TV. Overgoor: “We maken nu een jaar televisie voor ondernemers en zien dat ze vooral in de avond kijken via tablet, laptop of connected tv. Een eigen late night talkshow voor ondernemend Nederland ontbrak nog in het mediaspeelveld.”



110230236-CBAbanner468x60_1

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea heeft zich als sponsor verbonden aan het programma. Woordvoerder Thea Freudenberger: “De zakelijke doelgroep is voor ons als verzekeraar van groot belang. We verbinden ons dan ook graag aan onafhankelijke content die Nederlandse ondernemers inhoudelijk aanspreekt.”


Nieuwe programmering

Naast ‘Zakelijk op 7’ is er nog een aantal programma’s te zien in de nieuwe programmering van 7 Ditches TV.

Timeline, met Lars Sørensen

Zo zal Lars Sørensen (o.a. BNR) het programma Timeline presenteren waarin hij aan de hand van Social Media tweets, posts en updates gasten uit de wereld van marketing en media zal ontvangen. 

Geldzaken, met Janneke Willemse

7 Ditches TV presentator Janneke Willemse, inmiddels ook bekend van WNL op Zondag, zal haar eigen programma Geldzaken gaan presenteren. In Geldzaken praat Janneke met beleidsmakers en beslissers uit de financieel economische wereld.

Profile

Profile blijft het programma waarin inspirerende ondernemers worden geportretteerd. De presentatie is in handen van verschillende presentatoren; Sara van Gorp, Karin Husslage, Omar Kbiri en Ronnie Overgoor.

Facts 7 Ditches TV
– Het aantal opnames voor het nieuwe seizoen wordt met 50% verhoogd, waardoor 7 Ditches TV in het nieuwe seizoen ongeveer 10 uur aan unieke programma’s zal gaan maken per maand.
– Distributie van de video’s gaat naast eigen kanalen inmiddels voor meer dan 50% via diverse mediapartners, waaronder NUZakelijk, Sprout, Quote, Marketingfacts en vele andere sites en blogs.
– Een derde van de kijkers van 7 Ditches TV kijkt mobiel (phone en tablet) en dat aantal is groeiende. Mensen doen dit middels de (responsive) website of via de app (5000 downloads).
– De video’s van 7 Ditches TV worden tussen de 150.000 en de 200.000 per maand gezien (cijfers voorjaar 2013). Ongeveer 20% klikt op de play knop en daarvan kijkt 20% de hele video uit.
– Social Media fungeert als de interactieve TV gids. Bijna 50% van de kijkers komt direct binnen via LinkedIn, Facebook of Twitter.
_______________________________________________
Noot voor redacties:

Meer info, interview, opnames bijwonen
Links