Genomineerd Dagvoorzitter van het Jaar

Ronnie Overgoor op podium als dagvoorzitter


Je bent op zoek naar een dagvoorzitter voor je event en dat kan best lastig zijn. Waar moet je allemaal op letten? Is het een offline of een online event? En wat kan ik van een dagvoorzitter verwachten en wat niet? De belangen zijn groot, want de rol van de dagvoorzitter is mede bepalend voor het succes van je event. Daarom is het vinden van de juiste dagvoorzitter belangrijk.

Om die reden vind je op deze pagina de aspecten die Ronnie belangrijk vindt in zijn rol als dagvoorzitter en die hem kenmerken. Wil je weten wat opdrachtgevers over Ronnie zeggen, kijk dan bij de referenties.

Communicatie
Om te beginnen is communicatie belangrijk in de voorbereidingen naar het event toe. Ronnie doet alle voorbereidingen zelf en wil goed bereikbaar zijn. Daarom is hij ook altijd buiten kantooruren en in het weekend goed bereikbaar. Korte lijnen, heldere taal, duidelijkheid over tarieven en een leuke en ontspannen manier van communiceren zijn voor Ronnie belangrijk.

Ervaring
Ronnie heeft meer dan 10 jaar ervaring en staat zo’n 50-80 keer per jaar op een podium of in een studio. Groot en klein. Deze ervaring gebruikt hij bij ieder nieuw event dat op zijn pad komt. Hij denkt mee met de opzet van de dag, het script van het tafelgesprek of de inhoud van een panelgesprek. Wat werkt wel, wat niet, wat zijn de elementen voor een goed panelgesprek? Is een presentatie wel de beste vorm, of is een interview beter? Hoe deel je de dag, avond, of het webinar in qua tijd en lengtes van de onderdelen?

Meer dan een dagvoorzitter
Ronnie hoopt meer dan een dagvoorzitter te zijn, denkt graag mee over het hele event design en de inhoud en helpt opdrachtgevers hiermee aan een beter event. Hij laat ze graag profiteren van zijn ruime ervaring.

Netwerk
Door zijn jarenlange ervaring beschikt Ronnie over een enorm netwerk van professionals, ondernemers en sprekers. Het gebeurt dan ook regelmatig dat hij dit netwerk inzet voor opdrachtgevers om dat laatste panellid, die beschikbare video producer of die inspirerende spreker te regelen voor het event.

Inzet
Ronnie gaat altijd voor 100% inzet. Zonder enige concessie. Nooit vrijblijvend, nooit nonchalant. Hij neemt zijn vak zeer serieus en geeft al zijn energie aan de opdrachtgever, de sprekers op het podium en de gasten aan de tafel én aan de bezoekers of de kijkers.

Interviewer
Ronnie is naast dagvoorzitter ook interviewer op zijn zakelijk YouTube en Podcast Kanaal 7DTV en interviewde op dat kanaal inmiddels meer dan 1000 ondernemende professionals. Deze ervaring zet hij graag in tijdens events en online talkshows.

Performer
Moeten er Awards worden uitgereikt? Dan is Ronnie in zijn element! De inhoudelijke kant van het dagvoorzitterschap, de kennis van de zakelijke wereld, gecombineerd met de energie van een performer maken van Award uitreikingen top events!

Interactie
Altijd een belangrijk aspect: de interactie met de zaal of de online kijker. Of het nu een grote zaal met 1000 ondernemers is of een online bijeenkomst met 20 onderwijsspecialisten, Ronnie maakt makkelijk contact en gaat met ze aan de slag.

Energie en humor
En tot slot twee kenmerken die Ronnie het meest karakteriseren: energie en humor. De twee belangrijkste wapens, mits goed ingezet, die van een goed event een top event maken.