Hacked! Ronnie Overgoor dagvoorzitter bij de NOVA

Het vijfde innovatieplatform van de Nederlandse Orde van Advocaten vond plaats op 3 oktober 2017. Zo’n 160 advocaten kwamen naar het Rosarium in Amsterdam. De middag stond in het teken van het thema cybersecurity in de advocatuur. Ik mocht de dagvoorzitter zijn en de panel discussie leiden.

Niet alleen de advocatuur, maar alle bedrijven en organisaties krijgen te maken met Cybercrime. Het is niet de vraag of je gehackt wordt, maar wanneer.

 

 

Ik mocht alle deelnemers meenemen in het programma over cybercrime, social engineering en phishing mails door Martijn van Lom, directeur van Kaspersky Lab. Ook de invulling van de zorgplicht die advocaten hebben op het gebied van cybersecurity werd met de zaal besproken. David Korteweg, voormalig advocaat en onderzoeker bij Bits of Freedom gaf de aanwezigen inzicht in hoe BoF zich inzet om de rechten van internetgebruikers te verdedigen en in wetgeving en beleid beter te beschermen. Pieter Wolters, universitair docent burgerlijk recht, en privacy-advocaat Kirsten van de Zwan gaven tips over de Algemene Verordening Gegevensbescherming die in 2018 van kracht wordt.