Dagvoorzitter Mastercard Innovation Forum 2017

Niks is mooier als je door een tevreden opdrachtgever wordt terug gevraagd om weer een event voor te zitten. Daarvoor doe je altijd je stinkende best. En het is natuurlijk een prachtige bevestiging van het feit dat je het blijkbaar goed doet.

Zo mocht ik op 21 september wederom het Mastercard Innovation Forum voorzitten als dagvoorzitter, net als ik dat deed in 2016.

Dit keer was het thema ‘The Rise of Immediacy’. Ofwel, commerce en betalen wordt ‘instant’. Arjan Bol opende het event dat Engelstalig was, vanuit de TV studio het prachtige aangeklede De Hallen in Amsterdam. Hierna was het tijd voor Peter Hinssen, die zijn inspirerende keynote The Day After Tomorrow gaf. Na Peter gaf Ken Moore, Executive Vice President, Mastercard Labs, een pracht presentatie over wat Mastercard in zijn Labs allemaal aan het uitvinden is. Een blik in de toekomst.

Na nog een presentatie moest ik aan de bak. Een panel discussie over de toekomst van de payment wereld, in het Engels, met een toppanel op het podium en professionals in de zaal.
Altijd erg spannend om te doen, het vergt een hoop improvisatie.

Maar het thema boeit me enorm, waar gaat de wereld van payment naartoe? Hoelang duurt het nog dat we pasjes gebruiken om te betalen, en wanneer is betalen iets dat volledige automatisch gebeurt als je iets doet, zoals bijvoorbeeld bij Amazon Go.

Een paar dagen later mailde Arjan Bol:

Ronnie,

Nogmaals dank voor afgelopen donderdag! Net als vorig jaar was jouw voorzitterschap een schot in de roos en wist jij op je geheel eigen wijze ons Forum niet alleen interessant maar ook nog eens plezierig te maken.
Tot snel!

Arjan

Arjan Bol
Country Manager Netherlands