[7 Ditches TV Archief] Gert-Jaap Hoekman: (NU.nl) ‘Een groot bereik geeft een grote verantwoordelijkheid’

Gert-Jaap Hoekman is sinds 2013 hoofdredacteur van NU.nl, het grootste nieuwsblog van Nederland. 7 Ditches duikt zijn timeline.

Hoekman’s Twitterpagina heeft de stijl van NU.nl. “Ik heb alleen niet zoveel invloed op Twitter. Het is een soort café waarin ik klets met mensen en waarin ik feedback krijg.”

De app van NU telt inmiddels vijf miljoen gebruikers. “Mooi he? Het gaat goed met ons”, zegt Hoekman. De gebruiker staat volgens hem centraal. “Het is voor ons van belang om een groot publiek aan te spreken.”

Per dag bereikt NU.nl rond 2,7 miljoen mensen. “Dat geeft ons een extra verantwoordelijkheid. Alles wat je doet ligt onder een vergrootglas.”

Groot nieuws wordt aan het lezers gebracht met een push-bericht. “Dat moet je niet te vaak doen, dan haken mensen af.”

NU.nl onderscheidt zich volgens Hoekman door de volledige focus op digitaal. “We staan dichtbij het publiek en vragen om hun menig. Als we merken dat iets niet werkt dan gaat de stekker eruit.”

Met een groot bereik kun je misschien wel veel meer dan alleen nieuws brengen. “We zijn nieuwe wegen aan het verkennen, bijvoorbeeld met opinie op NUjij.nl.”