[7 Ditches TV 2014 Video] Eric Razenberg ThiemeMeulenhoff: ‘Het onderwijs is gedateerd, het is een eenheidsworst’

Makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe interviews? 
Volg ons dan op LinkedInYouTubeTwitter of abonneer je op onze bomvolle gratis magazine!
______________________________________________________________________________

Eric Razenberg is CEO van onderwijsuitgever ThiemeMeulenhoff. “Het is een spannende tijd voor de branche. Dat vind ik een boeiende uitdaging.”

De uitgeverijbranche heeft als geen ander te lijden onder de crisis. “We hebben zware jaren achter de rug”, zegt Razenberg die sinds een jaar de leiding heeft. “Ik heb de strategie volledig omgegooid.”

Sinds januari 2013 is ThiemeMeulenhoff eigendom van ING corporate investement. De nieuwe ceo wil het bedrijf klaar maken voor de toekomst. “A creative leader on a mission to transform learning”, preekt het Twitterprofiel van Razenberg.

“Er is behoefte aan een nieuwe vorm van leiderschap”, zegt hij daarover. “De wereld transformeert snel en niemand weet meer precies wat er komen gaat.”

Het bedrijf is volgens Razenberg  veranderd van een contentboer naar een onderwijsontwerper. “We zetten geen boeken en tijdschriften meer in de markt, maar nieuwe digitale leerprocessen op basis van nieuwe media.”

Content wordt namelijk steeds minder waard, verwacht de ondernemer. “Men wordt steeds creatiever in het delen van inhoud. Daarom hebben we bij Thieme ook gereorganiseerd.”

Het huidige onderwijs moet snel op de schop. “Het is gedateerd, een eenheidsworst. We leven niet meer in een industrieel tijdperk van gemiddelden, we moeten ons richten op het individu. Leren op maat.”

Met digitale lesmethoden hoopt Razenberg kinderen te prikkelen en op hun talenten aan te spreken. “De creativiteit moet terug in het onderwijs. Dat kunnen wij niet alleen, maar we kunnen wel de bijpassende middelen aanleveren.”