Ondernemersles 29: Idolen en inspiratiebronnen

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.



Iedere ondernemer heeft ze. Mensen die je inspireren, ondernemers die als voorbeeld gelden voor jou. Wat zou het gaaf zijn als je eens van gedachten zou kunnen wisselen met zo iemand, maar ja ….

Maar ja, niks! Gewoon benaderen. Iedereen is benaderbaar, zeker vandaag de dag. Grote kans dat degene een profiel heeft op Linkedin, Facebook of een ander platform en anders ga je op zoek naar iemands e-mailadres. In principe is iedereen benaderbaar.

Tip: Je zoekt iemand, maar zijn e-mailadres is niet te vinden? Ga naar de site van zijn bedrijf en check de e-mailconventie, ofwel; hoe zien hun e-mailadressen eruit? Even door de site heen struinen en je vindt vast ergens een adres van de pr-afdeling of iets dergelijks en dan weet je hun conventie:

  • voornaam@bedrijfsnaam.nl of
  • voornaam.achternaam@bedrijfsnaam.nl of
  • voorletterachternaam@bedrijfsnaam.nl of
  • voorletter.achternaam@bedrijfsnaam.nl.

Op die manier weet je meteen het e-mailadres van de persoon die je zoekt. Sowieso is het e-mailadres in 90% van de gevallen een van de bovenstaande conventies, dus als je contact zoekt met iemand, stuur dan gewoon de mail naar bovenstaande drie adressen en je weet dat je degene bereikt.

Je zult verbaasd staan hoe makkelijk mensen benaderbaar zijn, uiteraard wel met een zinnig verhaal en iets van een winwin … maar dat is aan jou om te verzinnen ;).