Andere journalistiek



Ik zou Dick Molman gaan interviewen op 17 april voor het 7 Ditches TV programma ‘het DNA van’. Een programma waarin ik met een CEO praat over het DNA van zijn bedrijf. Het werd eergisteren afgezegd. 

Reden? Teveel nieuws omtrent Sanoma en SBS de laatste weken. 

En daar baal ik van. Waarom?

Media is verworden tot een strijd tussen twee partijen. Aan de ene kant de corporates en grote instituten die trillend de media ontwijken zodra er iets niet goed gaat en gedreven zijn door angst, omdat ze weet ik veel wat achterhouden of niet willen zeggen.
En aan de ander kant de media die jacht maakt op scoops en headlines en er op uit is datgene uit bedrijven en organisaties te trekken ‘dat men probeert te verbergen’.

Het gevolg is kapot geregisseerde gesprekken zonder inhoud. Het werkt niet meer.

Ik wil geen discussie over het belang van journalistiek als het gaat om het echte werk waarbij corrupte regeringen aangepakt moeten worden en democratieën moeten worden beschermd dankzij die journalistiek. Prima allemaal en goed en wat mij betreft buiten scope van wat ik bedoel te zeggen.

Ik wil een oproep doen voor een andere manier van journalistiek bedrijven en media maken. 

Want ik had juíst nu Dick willen spreken over het DNA van zijn bedrijf. Want het zíjn tough times en het gáat niet goed met SBS. Maar wat is er nou interessanter om het daarover te hebben!

Dit zijn dé leermomenten voor organisaties en CEO’s en daar wil ik het over hebben. Niet om de CEO te naaien, maar om mijn kijkers op 7 Ditches TV te inspireren! Met gepassioneerde professionals die eerlijk praten.
Geen corporate / pr gelul, maar het eerlijke verhaal. Dat wordt gewaardeerd, niet alleen door mij, maar ook door een groeiende schare kijkers van 7 Ditches TV.

Een reset dus van de media, waarbij er ruimte is voor een open, gekleurd, transparant en respectvol gesprek. Juíst in deze tijden.

Dus Dick, als je dit leest: Ik hou 17 april nog ff open, wie weet kan ik je toch nog spreken. 

Juist nu.