7 Ditches TV Interview met Paul van Gessel (AT5 en RTVNH): “Het maakt mij niet uit waar het geld voor journalistiek vandaan komt, als het er maar is”Paul van Gessel ging na BNR naar het regionale AT5 en RTV Noord-Holland. Hij vond het tijd om door te gaan. En hoewel de zenders online in populariteit groeien moet de directeur fiks bezuinigen. 7 Ditches TV duikt in zijn Timeline. 

 “Ik heb veel geleerd bij BNR, maar je moet ook verandering durven brengen”, zegt Van Gessel. Bij AT5 en RTV Noord-Holland wil hij “iets moois” doen met de middelen die er zijn. Er staat een bezuiniging van 17 miljoen euro voor de deur van de publieke omroep. “Het moet slimmer en handiger”, weet de journalist. Maar, “het daadwerkelijke probleem is dat de regionale RTV hun kijkcijfers hebben zien in donderen.”

Groei

Daar staat tegenover dat AT5 enorm groeit online. “Er is veel engagement met het publiek.” De regionale journalistiek staat desondanks flink onder druk, maar de functie daarvan op zich zal volgens Van Gessel niet verloren gaan. Daarom moet er hoe dan ook geld komen. “Het maakt mij niet uit waar het geld voor journalistiek vandaan komt, als het er maar is”, zegt Van Gessel. “Maar pas als een NRC of Volkskrant valt, zal de politiek wakker worden”, denkt hij.