Hans Biesheuvel presenteert schaduwkabinet



Jacqueline Zuidweg, Rob de Wijk, Benno Leeser, Marc Lammers, Arko van Brakel en Danny Mekic zijn enkele van de ondernemers die Biesheuvel gaan helpen het gaspedaal in te drukken van Nederland. Niet mopperen, maar de schouders eronder. Ondernemerschap is de oplossing voor de crisis.

Dat vertelt Biesheuvel in een exclusief interview met Sara van Gorp op 7 Ditches TV, waarin hij tevens zijn onvrede uit over de samenwerking met VNO NCW.

Tijdens zijn vakantie in Spanje met vrouw en dochters afgelopen zomer besloot hij te stoppen als voorzitter van MKB Nederland. Uit onvrede over de situatie waarin hij was beland.

MKB Nederland is een vereniging van verenigingen, vertegenwoordigd door vergaderaars en branche mensen met weinig ervaring op het gebied van ondernemen, zo stelt Biesheuvel. De polderstructuur werkte tot tien jaar geleden, maar is nu een grote rem op voortgang en groei.

Met name de samenwerking met VNO NCW is tegengevallen, vindt de nieuwe voorman van ONL. De belangen van kleine ondernemers en de grote multinationals zijn niet te rijmen. Ondernemers binnen MKB aan de ene kant met krediet behoefte en banken aan de andere kant die vertegenwoordigd worden door VNO NCW, het ging niet samen.

Het is te lastig om belangen uit elkaar te houden, men heeft teveel petten op binnen de huidige polderorganisaties. Daarom ONL, als nieuwe beweging voor en door ondernemers.