Interview 7 Ditches TV met Jan-Maarten Slagter, Vereniging van Effectenbezitters: ‘Als je impact wilt hebben, moet je jezelf verenigen’.

De Vereniging van Effectenbezitters onderzoekt wat er precies is fout gegaan bij het SNS-debacle. Dat zegt Jan-Maarten Slagter, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters in het programma ‘Mijn Gesprek’.
De VEB komt op voor de rechten van de getroffen beleggers.

Volgens Jan-Maarten Slagter is het zaak dat bedrijven goed communiceren naar hun achterban. De VEB onderzoekt daarom ook wat partijen als SNS en Imtech hebben verteld aan de markt. ‘Imtech leek jarenlang een pareltje te zijn voor beleggers. Maar plotseling begon het daar te rommelen.’ Slagter vindt het daarom belangrijk om precies te achterhalen wat er is misgegaan.

VEB

Jan-Maarten Slagter werd 6 jaar geleden benoemd tot directeur van de Vereniging van Effecten Bezitters. Slagter nam daarbij het stokje over van Peter Paul de Vries, die als voorman van de vereniging veelvuldig in de media verscheen. Slagter ziet overeenkomsten met De Vries, maar ook duidelijke tegenstellingen: ‘Hij is econoom, ik ben jurist’. De vereniging telt inmiddels zo’n 48.000 leden.

Loopbaan

De stap naar de VEB was niet vanzelfsprekend voor Jan-Maarten Slagter. Nadat hij afstudeerde als advocaat maakte hij de overstap naar de journalistiek. Daar ging hij aan de slag als redacteur voor het Financieele Dagblad.