De digitale mens

Las een erg leuk artikel over bedrijven die tegenwoordig volledig realistische digitale mensen kunnen produceren. Bedrijven als Digital Domain, Sony Pictures Imageworks en Industrial Light and Magic zijn vandaag de dag in staat om het onmogelijke mogelijk te maken. Kijk naar films als Spiderman, Star Wars en The day after tomorrow en realiseer je dat in vele scenes niet alleen de auto’s treinen en boten digitaal zijn nagebouwd, maar ook de mensen zijn gerenderd. Voor de filmindustrie te gek natuurlijk, want als je een volledige scene digitaal rendert (denk aan Spiderman op een trein in gevecht met de gemene Doc Ock) kun je met de camera werkelijk alles doen. Iets wat op een fysieke set onmogelijk zou zijn.

Maar ook wat meer richting onze internet industrie schept dit natuurlijk mogelijkheden. De ideale verkoper kan worden gerenderd en gecombineerd met andere technieken, zoals spraakherkenning heb je straks een sollicitatiegesprek met bits.

Zal allemaal nog wel ff duren, maar het kan hopelijk in ieder geval dat eenvoudige computervrouwtje van ABN vervangen die telkens drie seconden nadat je bent uitgelogd na het electronic bankieren begint te praten…