Welkom bij Ronnie Overgoor – Dagvoorzitter en Presentator


Welkom op de website van Ronnie Overgoor, genomineerd dagvoorzitter van het jaar en een van de meest gevraagde hosts voor zakelijke events.

Wil je direct contact met Ronnie? Stuur hem dan een e-mail of een app via +31 6 46036777. Meer informatie over Ronnie’s mogelijke rol op jouw event als dagvoorzitter vind je op deze pagina.

Benieuwd hoe andere opdrachtgevers Ronnie hebben ervaren? Check dan de referenties.

Ook niet geheel onbelangrijk, wat kost Ronnie dan als je hem wilt boeken als dagvoorzitter, presentator of interviewer? Ronnie is daar helder en transparant over en deelt daarom graag zijn tarieven.

Ben je opdrachtgever, of werkzaam in de media, en wil je een foto van Ronnie Overgoor gebruiken voor op een website, of in een artikel? Gebruik dan gerust een van deze foto’s. Ze zijn ervoor.

Naast zijn werk als dagvoorzitter helpt Ronnie professionals om zakelijk beter te presenteren en is hij host van zijn eigen YouTube kanaal 7DTV.

Kun je niet vinden wat je zoekt op deze website, heb je specifieke vragen, of wil je meer informatie? Neem dan direct contact op met Ronnie, hij is altijd en snel bereikbaar.

✉  ronnie@ronnieovergoor.com
✆  +31646036777

7DTV ▶️

Wist je dat Ronnie naast dagvoorzitter en presentator ook initiatiefnemer is van 7DTV? 7DTV is hét zakelijke YouTube en Podcast kanaal van Nederland met inmiddels meer dan 1000 gesprekken met ondernemers.

Naast het feit dat het leuk voor je kan zijn om 7DTV te volgen wordt 7DTV door Ronnie ook steeds vaker ingezet voor opdrachtgevers. Denk hierbij aan videoportretten van ondernemers of directies die Ronnie maakt in opdracht.

Dit kunnen videoportretten zijn voor individuele ondernemers die zichzelf goed en professioneel willen presenteren online, maar ook podcast of video series die worden gemaakt voor opdrachtgevers aan de hand van een bepaald thema.

Zo maakt Ronnie met 7DTV inmiddels YouTube en Podcast series voor o.a. Marktlink, Eco-Technovation, Managementboek/Uitgeverij Boom, Loket.nl, Centraal Beheer Zakelijk en Team5pm.

Ben je zelf bezig met plannen voor online video of podcasts? Neem dan eens contact met Ronnie op om verder te praten over de mogelijkheden.


Referenties ⭐⭐⭐⭐⭐

Edwin Bosch
Edwin Bosch
Ronnie Overgoor is een enthousiaste dagvoorzitter, die met humor een dag op een 'losse manier' strak weet te leiden. Mede dankzij zijn dagvoorzitterschap was het ASP-congres een groot succes. Zoekt u een dagvoorzitter voor een evenement? Zoek dan niet verder en neem contact op met Ronnie!
P. Grauss
P. Grauss
Ik heb met Ronny samengewerkt op ons klantevent (~80p). Ronny heeft ons als dagvoorzitter goed geholpen. Hij neemt zijn vak serieus, is goed voorbereid en denkt met zijn ervaring graag actief mee tijdens het event. Ronny is daarmee onderdeel van het team, wat het voor mij prettig schakelen maakt.
Ivonne Boumeester
Ivonne Boumeester
Na 2 jaar konden we eindelijk weer live met Ronnie als onze vaste dagvoorzitter. Dank je wel Ronnie voor je enthousiaste, energieke en zeer strakke begeleiding van het Branded Content Event 2022!
Hayley McEwen
Hayley McEwen
Nothing but a pleasure to work with Ronnie. Very professional, dealt with last minute issues well and offered a full service for our online interview series.
Tim Besjes
Tim Besjes
Ronnie tilde ons online congres naar een hoger niveau. Straalt rust en professionaliteit uit
Chantal Nauta
Chantal Nauta
Ronnie is een echte professional. Ontzorgt je al in de voorbereidingsfase door mee te denken over de beste opzet, inhoud en aanpak. En hiermee zit hij dan ook echt ‘in’ het onderwerp wat het resultaat ten goede komt. Het opladen in het moment tot hét gesprek zelf. En dan oprecht ín het moment kunnen zijn; knap. Bovendien in een gezonde balans van humor, doorvragen en tot de kern komen.
Nic van Mulken
Nic van Mulken
Werken met Ronnie is een feestje. Hij bereidt zich zeer goed voor, is een leuk en authentiek mens om mee samen te werken en weet wat er wanneer van hem verwacht wordt. Bovendien kan Ronnie als online host je ook qua studio- en Zoomtechniek ontzorgen en dat is verdomd handig. Nicoline van Mulken
Martijn Claassen
Martijn Claassen
meerdere keren Ronnie 'live' meegemaakt als dagvoorzitter, altijd met glans, goede energie, kortom goed voorzitterschap!
Crius Group
Crius Group
Ronny staat energiek en enthousiast op het podium en kan de zaal helemaal inpakken met zijn humoristische en open aanpak. Hij is altijd zeer goed ingelezen en voorbereid! Hij denkt met ons mee in de aanloop naar ons congres en geeft de nodige tips en inzichten om het geheel interactief, interessant en leuk te maken. Een woord: TOPdagvoorzitter!


Klik hier om te lezen wat opdrachtgevers vinden van Ronnie Overgoor.


Ronnie Overgoor dagvoorzitter op CRIUS Update Live 2023

Ronnie is de vaste dagvoorzitter op het jaarlijkse event van de CRIUS Group, CRIUS Update Live. Een congres voor en door uitgevers. De laatste editie vond plaats op 16 november vanuit Beeld & Geluid in Hilversum.

Zoals CRIUS zegt: ‘Wat ooit startte met nieuwsupdates via e-mail, groeide uit tot een heus live event. Ieder jaar, in mei of juni, kijken we weer uit naar Crius Update Live. Het is een echte hoogdag voor ons. Mensen uit allerlei hoeken van de uitgeefsector verzamelen zich voor een inspirerende dag met een boeiend inhoudelijk programma, waar netwerken centraal staat en we uiteraard ook graag het nodige over Crius Group vertellen.’

Thema 2023: Trial & error

Succes komt niet altijd vanzelf, dat weten we allemaal. Zeker wanneer je als uitgeverij echt iets wil bereiken, gaat dit meestal niet zonder tegenslag. Je krijgt te maken met dingen waar je niet op had gerekend of soms loopt het net even anders dan je had verwacht. Is dat erg? Wij denken van niet, zolang je er maar van leert.

Ronnie Overgoor presenteert de Grand Prix Contentmarketing Awards 2023 van BBP Media

De Grand Prix Content Marketing is een prestigieuze prijsuitreiking die de allerbeste voorbeelden van contentmarketing erkent en beloont. Op 31 oktober 2023 was het jaarlijkse event.

Het is een jaarlijks evenement waarbij Awards worden uitgereikt aan de meest succesvolle contentstrategieën en Bekroningen worden toegekend aan uitblinkende contentproducties. De Grand Prix Content Marketing is een platform waar marketeers en creatieve professionals hun werk kunnen delen, leren van inspirerende cases en erkenning krijgen voor hun inspanningen op het gebied van contentmarketing.

Het event werd georganiseerd vanuit B.Amsterdam en Ronnie reikte maar liefst 35 (!) awards uit.

Ronnie Dagvoorzitter op Furore Conclusion Event SnackIT 2023

Op donderdagmiddag 5 oktober vond de vijfde editie van SnackIT2023 plaats; een inspirerend kennisevenement voor professionals in de ZorgICT.

Ronnie mocht de dagvoorzitter zijn en deed dat naar tevredenheid. Dit schreef de opdrachtgever op LinkedIn als tip voor andere mensen die een event organiseren:

Een goede dagvoorzitter zoals Ronnie Overgoor, heeft een enorme toegevoegde waarde.
Betrek hem/haar ruim op tijd. Ronnie dacht onder andere mee over ons programma en de praktische invulling van de dag. De manier waarop hij interactie faciliteerde was geweldig.

Relatie event Marktlink Capital en fCN

Founders Carbon Network en Marktlink Capital organiseerden een relatie event tijdens een heerlijke tocht over het water door Amsterda. Met zo aan het einde van deze zomer van 2023 prachtweer!

Relaties werden bijgepraat over investeringsmogelijkheden die Marktlink Capital biedt en luisterden naar het inspirerende ondernemersverhaal van Joep Verbunt van Matt Sleeps.

Als dagvoorzitter/host kom je nog eens ergens 🙂

Zo stond ik in het verleden al in/op:

✅ een kerk
✅ een manege
✅ een box ring
✅ een voetbalstadion
✅ een museum
✅ een kroeg
✅ een congrescentrum
✅ een theater
✅ een bioscoop
✅ een kantoor
✅ een school
✅ een universiteit
✅ een club
✅ een evenementenhal
✅ een beachclub
✅ een strand
✅ een kasteel
✅ een TV studio
✅ een magazijn
✅ een prive pub
✅ een vergaderkamer

En nu op een boot. ✅

Sprekerstraining Big Data Expo 2023

Organisatie OGZ bracht de sprekers voor Big Data Expo 2023 samen voor een masterclass.

Ik gaf een sprekerstraining en volgens de organisatie was het een groot succes:

‘Onze sprekers kregen waardevolle tips en constructieve feedback om hun presentatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen en hun lezingen nog scherper te maken.
Bedankt aan alle sprekers en Ronnie voor deze geweldige dag!’

Wil je meer weten over de sprekerstrainingen die ik geef, mail me dan, en wil je zelf direct aan de slag, kijk dan eens naar mijn online masterclass Krachtig Presenteren.

Ronnie Overgoor in Podcast Sprekersgilde van Maurits Ouweneel over het vak van dagvoorzitter

In de podcast Sprekersgilde gaat programmamaker Maurits Ouweneel in gesprek met de beste sprekers en dagvoorzitters van Nederland.
Wie zijn deze mensen die dag in dag uit voor volle zalen staan en daar anderen weten te inspireren en motiveren? En wat heeft hen ooit geïnspireerd om dit te gaan doen?

Ik word niet zo vaak geïnterviewd. Meestal ben ik de interviewer. In deze podcast zijn de rollen omgedraaid en ging ik in gesprek met Maurits Ouweneel over het prachtige vak van dagvoorzitter.

Het verhaal van PICNIC met Michiel Muller: van START-UP naar internationaal bedrijf!

In een uitgebreid interview op 7DTV praat host Ronnie Overgoor met Michiel Muller, een van de founders van Picnic, over het geheim achter het succes van de online supermarkt. Van de start, hoe de eerste plannen werden gemaakt, tot de razendsnelle groei met bijbehorende investeringen van inmiddels ongeveer een miljard euro.

En ze zijn nog maar net begonnen. Nu al werken er 15.000 mensen en rijden er ruim 2500 wagentjes van Picnic rond in Nederland, Duitsland en Frankrijk! Een uniek verhaal van een groep ondernemers met lef en bovenal, een steengoed plan.

Dagvoorzitter ASP Jubileumcongres 2023

De ASP (advocaten voor slachtoffers van personenschade) bestaat inmiddels 25 jaar en dus werd er een jubileumcongres georganiseerd. In de tijd is er een hoop veranderd in de personenschaderegeling. De ASP plaatst het slachtoffer centraal. Hoe kunnen wij het de komende 25 jaar nog beter doen?

Dat was de vraag die centraal stond. Ik mocht de dag hosten als dagvoorzitter en vond het bijzonder om te doen. Mede omdat op de dag ook twee slachtoffers aan het woord kwamen. Het interviewen van een slachtoffer is voor mij uitdagend om goed te doen, er zitten veel gevoeligheden in. Fijn om te zien dat de gesprekken als positief en prettig werden ervaren.

De rest van de dag was gevuld met boeiende presentaties en kenmerkte zich vooral ook door een zeer actieve en betrokken zaal. Fijn om als dagvoorzitter mee te werken.

Kortom: een topdag vanuit een mooie lokatie: Het Congrescentrum Antropia in Driebergen-Zeist.

Sprekerstraining Webwinkel Vakdagen 2023

Op 29 & 30 maart 2023 vinden de Webwinkel Vakdagen weer plaats. Meer dan 100 sprekers zullen daar hun verhaal doen. Ruim zestig van hen bezochten de sprekerstraining die ik mocht geven,  georganiseerd door OGZ.

Vier sprekers werden voor de liefdevolle leeuwen geworpen en deden hun verhaal. Deze presentaties werden voorzien van opbouwende feedback door de zaal en mijzelf. Uiteraard was er alle ruimte om me alles te vragen omtrent het geven van een impactvolle presentatie en de sessie werd afgesloten met een presentatie vol tips en tricks.

Tot slot wil ik OGZ bedanken. Wat goed dat zij hun sprekers helpen om de presentaties naar een hoger plan te tillen. Thx dat ik daarbij mocht helpen!

Tip van de Dagvoorzitter – opstelling stoelen!

Een puur praktische tip voor als je een event of congres organiseert:
Zorg voor voldoende ruimte tussen de stoelen.

Ik hou ervan als dagvoorzitter om ‘tussen’ het publiek te bewegen. Een theater is wat dat betreft voor mij altijd lastig. Je moet bijna over mensen heen kruipen als je de gast op rij 13 stoel 12 iets wil vragen ;).

Dus als het kan en de lokatie het toelaat, zorg dat er voldoende ruimte tussen de rijen is waardoor ik er makkelijk doorheen kan lopen en maak een paar gangpaden, dus in plaats van rijen van 10 stoelen, maar er twee van 5 met een gangpad in het midden.