Efteling Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2024

De Efteling werd door de Nederlandse consumenten gewaardeerd als het klantvriendelijkste bedrijf. Het attractiepark sleepte deze titel in 2019 eveneens in de wacht.

De tweede en derde plaats zijn dit jaar voor respectievelijk Picnic en DSW Zorgverzekeraar. Picnic maakt daarmee een sprong van de zevende plaats vorig jaar. DSW was in 2023 tweede en behoudt nu dus nog een plaats op het erepodium.

Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland is een initiatief van MarketResponse in samenwerking met Platform voor Klantgericht Ondernemen.

De bekendmaking vond plaats op 14 mei 2024 vanuit Beeld & Geluid in Hilversum. Ronnie was de dagvoorzitter, maakte de winnaars bekend en ging in een tweetal tafelgesprekken de inhoud in op het theme klantvriendelijkheid.