Quote is 30 jaar jong. Ronnie Overgoor opent feestje in Beurs van Berlage

Het was warm, de 12de september 2016, heel warm. Dus de taartenbakker van de Bijenkorf die honderden kleine taartjes met Quote logo had gebakken werd wat nerveus, omdat het programma wat werd vertraagd door de verlate aankomst van Quote coryfeëen Jort Kelder, Maarten van den Biggelaar en Yvo van Regteren Altena. ‘De taartjes beginnen te smelten’, kreeg de organisatie te horen van een zenuwachtige medewerkster.

Een kwartier later waren de heren toch binnen en kon Ronnie Overgoor het feestje openen. En al waren de interviews diep en de vragen kritisch; Ronnie kreeg het zware vermoeden dat de meerderheid van de genodigden toch meer aandacht had voor de in de zaal geparkeerde Ferrari’s en de champagne. Maar dat mocht de pret allerminst drukken en na het taart aansnijden door de voltallige redactie (zie foto) kon het feestje losbarsten.

Wat rest zijn de verhalen, de foto’s en de After Movie.