Hoe kunnen PR bureaus samenwerken met 7 Ditches TV?

Voor de mensen die ons initiatief 7 Ditches TV niet kennen: We zijn een online videokanaal dat interviews maakt voor een ondernemend publiek. Interviews van zo’n twintig minuten. We maken er zo’n tien per maand. In eigen beheer. [voorbeeld: Interview oprichter Supermarkt Picnic. Opgenomen 14 september, gepubliceerd dag na lancering Picnic]

We zijn geen nieuws organisatie, daar zijn de BNR’s en de RTLZ-en veel beter voor ingericht. Wij zoeken de achtergronden op, en hebben meer aandacht voor duiding en niche thematiek.

Dit wil niet zeggen dat we de actualiteit schuwen en meer en meer komen we erachter wat een leuke samenwerking er mogelijk is met PR afdelingen of bureaus. Hoe werkt dat dan?

Deze afdelingen en bureaus weten meer nog dan de pers wanneer er een nieuwsfeit is. Zij ‘voeden’ de nieuwsmedia met hun persberichten en weten wanneer ze die gaan verspreiden.
7 Ditches TV neemt maandelijks tien interviews op, zoekt altijd naar ondernemende en vernieuwende gasten en kan in overleg bepalen wanneer een video online beschikbaar komt.

Deze twee dingen samen maken de kans.

PR afdelingen of bureaus kunnen 7 Ditches TV mailen en ons onder embargo het nieuws melden. Als dit voor ons ook interessant is, en met name de persoon in het nieuws is interessant, dan plannen we een interview in.

Let wel: Het interview is geen betaald of gescrypt verhaal.

Wij gaan uiteraard praten over de reden dat de persoon aanschuift, maar voeren een gesprek zoals wij dat willen. Redactioneel onafhankelijk zoals dat heet.

Het resultaat is een klassiek win-win

7 Ditches TV heeft een actueel interview met een toffe gast. De PR afdeling / bureau kan in het persbericht verwijzen en linken naar een professioneel geproduceerd portret.

Onze deuren staan open voor deze manier van samenwerken. Contact via redactie@7ditches.tv.