7 Ditches TV Interview met Marc de Hond over zijn theatervoorstelling ‘Scherven Brengen Geluk’Presentator, oud-topatleet, theatermaker. Marc de Hond is een actieve man, ook op Twitter. Komend voorjaar staat hij op de planken met ‘Scherven Brengen Geluk.’

Online is belangrijk voor de marketing van De Hond. Een makkelijke manier om de pers te bereiken. “Mediageilheid? Mijn vader en ik weten allebei hoe we onszelf moeten promoten.”

De zoon van onderzoeker Maurice de Hond was internetondernemer, radio-dj en professioneel sporter. “Toen ik in een rolstoel terecht kwam, door een dwarslaesie, ging ik vier keer in de week naar de sportschool in de hoop weer te kunnen lopen”, zegt hij.

Uiteindelijk werd het rolstoelbasketbal, op hoog niveau en geïnspireerd door Esther Vergeer. “Ik heb me daar helemaal op gestort.” De Hond werd ook commentator voor de sport.

In zijn eerste theaterproductie ‘Scherven Brengen Geluk’ spreekt De Hond over zijn “nieuwe leven” in een. “Ik moest mijn oude leven loslaten, want ik kon nooit meer keepen.”

Toch kan er ook heel veel wel: “Zelfstandig wonen, meisjes versieren dj zijn bij 3fm. Het bevalt me wel dat ik om de zoveel tijd iets anders doe.”

Misschien is de dwarslaesie wel een goudmijn? “Nelson Mandela is ook pas als inspirerend en bijzonder geworden na zijn gevangenschap. Ik wil de rolstoel niet gebruiken, maar dat is hoe mensen mij zien.”

Bijzonder verhaal
“Door mijn dwarslaesie heb ik wel een bijzonder verhaal te vertellen, daarmee durf ik het podium op en een boek te schrijven”, vertelt De Hond. “In een rolstoel zitten levert zoveel grappige momenten op. Een baby is een grotere handicap dan een rolstoel.”

Hij stond voor het eerst op het podium bij Toomler: “Een sketch over hoe je seks en liefde terugkrijgt in een rolstoel. Er kwam een theatermaker naar me toe die zei dat hij 40 theaters kon regelen voor mijn verhaal.”

En daarom zingen de mensen in het publiek nu voor zijn 12,5 jarig rolstoel jubileum. “Tijdens de première zat iedereen in een rolstoel.”