[7 Ditches TV 2014 Video] Merijn Everaarts: ‘Dopper is een initiatief tegen zwerfvuil, het flesje komt daarna pas’

Makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe interviews? 
Volg ons dan op LinkedInYouTubeTwitter of abonneer je op onze bomvolle gratis magazine!
______________________________________________________________________________

Ondernemer Merijn Everaarts heeft maar één missie: weg met die wegwerp waterflesjes. Zijn Dopper-fles is van duurzaam hard plastic.”Ik heb er nu zo’n 600.000 verkocht in acht landen”. 

Everaarts ging in 2010 op zoek naar het ideale waterflesje. “Ik had een documentaire gezien over zwerfafval en de plastic soep in de oceaan. Ik schrok van de omvang van het probleem. Plastic breekt niet af, het wordt blubber.”

Het Nederlandse publiek werd gevraagd om met het perfecte duurzame waterflesje. “Een alumni van de TU Delft kwam met een sexy design dat aansloot bij de wensen van het grote publiek.”

Met een aantal marketing stunts wist Everaarts de aandacht op de Dopper te vestigen. “Na een flashmob hadden we een groep early adapters die het woord voor ons verspreiden.”

Er zijn inmiddels twee ‘ambassades’ in San Francisco en Hong Kong, en dat moeten er acht gaan worden op vier continenten. “In Amerika verhuizen we naar New York, omdat daar meer behoefte is aan ons product.”

De ondernemer hoopt verder internationaal uit te rollen om schoon drinkwater uit de kraan wereldwijd  te promoten. “Dopper is een initiatief, een mindset. Het flesje komt daarna pas.”