[7 Ditches TV 2014 Video] Jeroen Elfferich: ‘De doorbraak van interactieve televisie is aanstaande’

Makkelijk op de hoogte blijven van nieuwe interviews? 
Volg ons dan op LinkedInYouTubeTwitter of abonneer je op onze bomvolle gratis magazine!
______________________________________________________________________________

Timeline gast Jeroen Elfferich snapt als geen ander de kracht van sociale media. Zijn applicatiebedrijf ExMachina zet het concept ‘second screen’ succesvol in de markt. “We zorgen voor online interactie met het programma dat je kijkt.”  

Dat deed hij voor programma’s voor BNN en The Voice maar ook in Amerika. “Ik vlieg zo naar New York, NBC gebruikt onze software in apps.”

Dat alles om mensen thuis een stem te geven in een live programma. Via Twitter, Facebook en video kunnen ze real-time hun commentaar kwijt, spellen spelen en mensen volgen. “ExMachina is interactie uit een machine.”

Het bedrijf heeft dan ook kantoren in Londen en San Francisco. “Amerika is  een vrij gesloten markt. Nederland loopt meer voorop, vooral op het gebied van formats. Er is een hele generatie ondernemers die graag hier ontwikkelt.”

Nederland durft meer te proberen, zoals Utopia. “Een voorbeeld van een interessant nieuw concept, in navolging op Big Brother. Dat kan alleen hier.”

Maar het kan voor Elfferich niet interactief genoeg. “De echte doorbraak voor interactieve televisie is aanstaande. Straks is tv een game.”