Ondernemersles 48: Geef mij maar vrouwen

Dit is een van de ondernemerslessen uit het boek ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ (2011) van presentator en dagvoorzitter Ronnie Overgoor dat in het jaar van publicatie direct gekozen werd tot Ondernemersboek van het Jaar. 
Ronnie publiceert iedere zondagavond een van zijn ondernemerslessen uit dit boek op zijn website www.ronnieovergoor.com.  Het hele boek is als pdf bestand hier te downloaden.


Ik geef het maar toe, ik ben geen ‘man-man’, geen pure rauwe macho. Ik heb eigenlijk best moeite met de ‘echte’ kerels. De mannen die samen zweten bij het squashen en daarbij heel veel geluid maken, die de auto’s naast elkaar zetten om ze als figuurlijke penissen te vergelijken, die nooit huilen en die emoties en het ermee omgaan volledig nutteloos en onbegrijpelijk vinden.
Call me a mietje :-).

Geef mij maar vrouwen.

Ten eerste zijn ze prettiger om tegenaan te kijken dan kerels en ten tweede vind ik de natuurlijke spanning die ik met hen ervaar een stuk leuker, leuker dan de spanning tussen mij en een Rambo.

Maar bovenal werk ik prettiger met ze samen. Omdat er een heleboel ruis, bewijsdrang en ander stoer gedrag mist en dat vind ik fijn.

Ik hoor de mannen al schreeuwen: ‘Doe normaal!’ Maar helaas, ik vind het zo. Natuurlijk hebben vrouwen ook irritante trekjes en natuurlijk vind ik het ook leuk om zo nu en dan met ‘de mannen in de kroeg te zuipen’, maar als het gaat om de zakenwereld zou ik zo graag zien dat er meer vrouwen aan de macht kwamen.

Vrouwen zijn ronduit superieur, trouwens, blijkt uit vele onderzoeken: Ze zijn slimmer, managen beter, beleggen beter, ondernemen beter en hebben minder last van testosteron. En dat laatste is nodig de komende periode van transformatie waarin we ons bevinden.

Eigenlijk is het van de gekke dat er niet meer vrouwen directeur, minister, maarschalk of president zijn.