Verbeter tips voor NH Hotels, Novotel, van der Valk en alle andere hotels met zakelijk publiek



Ik reis door het hele land als dagvoorzitter, spreker en presentator en als ik ergens vroeg moet beginnen is een hotel in de buurt een uitkomst. Zo kom ik als ondernemer tientallen keren per jaar in een hotel in Nederland.  
Wat zijn op basis van mijn ervaringen van dit jaar nou do’s en don’ts voor hotels in Nederland die veel zakelijk bezoek binnenkrijgen? 
De incheck
Als ik online heb gereserveerd (wat altijd zo is) dan verwacht ik een incheck procedure in de trant van:

‘Hoi Ronnie, mag ik ff je rijbewijs zien? Dank, hier is je pas, je hebt kamer 232’.  En dat dan in 1 minuut.
Dus geen ouderwetse IT systemen die ‘het net even niet doen’ of nog erger: een vel papier waarop ik al mijn gegevens in moet vullen, waar NOOIT MEER IETS MEE GEBEURT. 
Als ik daartoe toch nog wordt gedwongen heb ik er een hobby van gemaakt om onzin in te vullen. Bij kenteken en merk auto zet ik dan Cessna 172 Skyhawk oid en bij geboortejaar 1834. Gewoon omdat het kan :).
Mijn droom? Zorg voor een code reader op iedere deur, mail me een code en laat me direct naar mijn kamer gaan en inchecken met mijn mobiel.
De uitcheck
Ik zie nog steeds brave mensen staan wachten om uit te checken. Ik doe dat niet meer. Ik leg de pas van de kamer op de bali en ga. Jullie hebben mijn gegevens, mijn creditcard en kunnen de minibar zelf checken.
WIFI
Moeten we er als zakenmensen nog iets over zeggen? 
Het is echt niet moeilijk. Mag ik heeeeel alsjeblieft: 
  1. Een wifi netwerk die het door het hele hotel heen doet 
  2. Zonder wachtwoord, dus gewoon OPEN en niet een systeem waarbij je na iedere pauze van 5 minuten weer bent uitgelogd en weer de hele inlog procedure inclusief vinkjes en andere ellende moet doen.
  3. Een beetje snelheid en niet de snelheid van een 14k4 modem uit 1980. 

Eigenlijk hetzelfde als water, licht (alhoewel ik daar nog ff op terugkom) en electra. Simpel. Alsjeblieft.
De douche
Ik, en velen met mij, gaan nooit in bad, dus mag ik alsjeblieft een douchecabine, zodat ik niet half gebogen en scheef in een bad moet staan? O ja, en dan eentje die zorgt dat niet de hele badkamer onder water staat na het douchen?
Zeep
Zetten jullie die potjes met badschuim voortaan alvast in dat bakje bij de douchekraan? Zodat ik niet meer uit de douche hoef terwijl ik er net in sta? Nog beter is een dispenser, lijkt me ook kosten effectiever.
De douchekraan
En over die douchekraan gesproken: Ik ben maar een simpele ondernemer en sta dus in 9 van de 10 hotels ’s ochtends minstens een minuut te klooien met de douchekraan. Aan/uit, warm/koud, hotels hebben een patent op moeilijke kranen.
Licht
Je gaat naar bed, wilt lekker gaan slapen dus doe je het licht uit. Thuis doe ik dat in 2 seconden, in een gemiddeld hotel kost het me beduidend meer tijd. Heen en weer lopen naar de deur, weer terug naast het bed en ga maar door. Doe ajb een simpele knop naast mijn bed voor ‘alles uit’ en dan nog een knopje voor een bedlampje. That’ll do.
Ontbijt
Als hotels extra rekenen voor ontbijt betekent dat altijd een soort van extra registratie bij de ingang van de ontbijtruimte. Voor mij als burgerlijk ongehoorzame altijd een feestje om te proberen dat systeem te omzeilen, wat ook altijd lukt :).
Bied nou gewoon ontbijt aan als service voor iedere gast en verreken het in de kamerprijs.
De telefoon
Op iedere kamer staat nog steeds een ingewikkelde old scool telefoon. Met heel veel knopjes, kleurtjes, en teksten. Kaartjes ernaast met tarieven voor buitenlands verkeer maken het plaatje compleet.
Het enige dat dat ding doet is in de weg staan, zodat ik mijn iPhone niet kwijt kan op het nachtkastje.

Inrichting

De tijd van hoogpolig, donker, koper, klassiek en notenhout is geweest. Het mag wat eigentijdser.
Bijbel
Lees ik niet. 
Glossies.
Ook niet.
Romaana.

En als het dan misgaat op een van de punten hierboven beschreven, zorg dan net als in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam dat je een Romaana in dienst hebt, die dan een chocolaatje en een briefje op je kamer legt (zie foto bovenaan artikel). 
Maakt alles goed!
Nog meer tips voor hotels? Hoor ze graag van je 🙂